کد خبر: 1299103
تاریخ انتشار: ۰۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۳:۰۰
روز چهارم خرداد روز مقاومت، روز دزفول
شهر‌های دزفول و اندیشمک که چسبیده به هم هستند، به دلیل وجود پایگاه‌ها و پادگان‌هایی، چون پایگاه هوایی وحدتی دزفول و همین‌طور پادگان معروف دوکوهه، همواره میزان رزمندگانی از سراسر کشور بودند. مردم دزفول در سال‌های دفاع‌مقدس به رغم بمباران وحشیانه و البته همیشگی دشمن، هیچ‌گاه شهرشان را ترک نکردند و به عنوان پایگاه امنی برای رزمندگان به شمار می‌رفتند
غلامحسین بهودی

جوان آنلاین: چهار خردادماه به عنوان روز مقاومت و روز دزفول نامگذاری شده است. سال ۱۳۶۶ وزارت کشور دولت وقت، به دلیل مقاومتی که مردم دزفول در طول جنگ تحمیلی در برابر هجوم هوایی، توپخانه‌ای و موشکی دشمن داشتند، لوحی را منتشر کرد که در آن روز چهارم خرداد به عنوان روز دزفول نامگذاری شده است، اما عملکرد مردم دزفول در دفاع مقدس چگونه بود؟
 پایگاه مستحکم انقلاب
دزفول یکی از شهر‌های مهم در شمال خوزستان از اصلی‌ترین کانون‌های مقاومت در برابر دشمن بعثی بود. چه آن زمان که عراق به ساحل رودخانه کرخه رسیده بود و فاصله کمی با این شهر داشت و چه در خلال سال‌های دفاع مقدس که رزمندگان بسیاری از این شهر به جبهه می‌رفتند و همینطور مردم این شهر پشتیبانی بسیار خوبی از رزمندگان داشتند، این شهر را می‌توان پایگاه مستحکم انقلاب در برابر دشمن بیگانه در کلیت هشت سال دفاع‌مقدس دانست. 
دزفول اگرچه یک شهر نه‌چندان بزرگ به نسبت شهر‌های دیگر خوزستان نظیر اهواز، آبادان و... است، اما اولین تیپ استان خوزستان را شکل داد. تیپ ۷ ولیعصر (عج) که در ابتدا تیپ ۷ دزفول نام داشت، به همت سپاه این شهر تشکیل شد و عمده نیرو‌های کادر و بسیجی آن را دزفولی‌ها تشکیل می‌دادند. سپس از دیگر شهر‌های استان خوزستان نیز رزمندگانی به این تیپ آمدند و رفته‌رفته تیپ دزفول متعلق به استان خوزستان شد. تشکیل یک تیپ آن هم در یک شهر نچندان بزرگ، چون دزفول نشان می‌دهد که نوع نگاه مردم دزفول به جبهه‌ها و پشتیبانی از آن چگونه بوده است. 
 میزبانی از رزمندگان
شهر‌های دزفول و اندیشمک که چسبیده به آن است، به دلیل وجود پایگاه‌ها و پادگان‌هایی، چون پایگاه هوایی وحدتی دزفول و همینطور پادگان معروف دوکوهه، همواره میزان رزمندگانی از سراسر کشور بودند. مردم دزفول در سال‌های دفاع‌مقدس به رغم بمباران وحشیانه و البته همیشگی دشمن، هیچ‌گاه شهرشان را ترک نکردند و به عنوان پایگاه امنی برای رزمندگان به شمار می‌رفتند. همین عدم ترک‌شهر و پشیتبانی از جبهه‌ها نیز باعث کینه دشمن شده بود و بار‌ها سعی کرد با انواع بمباران هوایی، توپخانه‌ای و موشکی، مردم دزفول را فراری بدهد، اما آنها پشت‌سر علمایی، چون آیت‌الله قاضی دزفولی در شهر ماندند و تا پایان جنگ پشتیبان مستحکم جبهه‌ها بودند. 
 ۲۵۰۰ گلوله توپ 
بعثی‌ها در طول جنگ تحمیلی ۱۷۶ موشک به این شهر کوچک شلیک کردند. این تعداد موشک برای یک شهر کوچک زمانی خودش را بیشتر نشان می‌دهد که بدانیم بعثی‌ها در طول سال ۱۳۶۶ که اوج موشک باران شهر‌های ایران از سوی دشمن بود، صرفاً ۱۸۹ موشک به سراسر ایران شلیک کردند، اما دزفول به تنهایی و در هشت سال جنگ تحمیلی مورد اصابت ۱۷۶ موشک قرار گرفت که رقم بسیار بالایی است. همچنین ۲ هزار و ۵۰۰ گلوله توپ و ۳۳۱ راکت هواپیما به دزفول اصابت کرد و بیش از ۱۹ هزار واحد مسکونی و تجاری در این شهر تخریب شد. 
به رغم تمامی جنایاتی که بعثی‌ها در حق مردم دزفول روا کردند، این مردم مقاوم که از دیر باز به تقید مذهبی معروف بوده و هستند، هیچ گاه سنگر مبارزه را ترک نکردند و بیش از ۲۶ هزار شهید، ۴ هزار جانباز، ۴۵۲ آزاده و ۱۴۶ مفقود تقدیم کردند. به این ترتیب روز چهارم خرداد به عنوان روز مقاومت و روز دزفول در تقویم‌ها نامگذاری شده است که یادمان باشد دزفولی‌ها چه حماسه‌ها و ایثارگری‌هایی را در جنگ به منصه ظهور رساندند. هر چند که روز مقاومت دزفول همواره زیر سایه حماسه سوم خرداد و فتح خرمشهر قرار داشته و کمتر به آن پرداخته می‌شود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار